Afbeelding

Zo kies je de juiste woonaccessoires

Advertorial

Meubels uitzoeken voor je huis, dat is soms al een hele klus. En als je dan eindelijk de perfecte bank hebt gevonden en het ideale tv meubel en een eethoek waar je helemaal gelukkig mee bent, dan moeten er nog accessoires worden gevonden. En verlichting, niet te vergeten. Kortom, het inrichten van een woonkamer leidt niet zelden tot stressen ruzies die zelfs kunnen leiden tot een relatiecrisis. Maar misschien moet je het jezelf gewoon niet te moeilijk maken. 4k

Maak het gezellig in de woonkamer

Bedenk dat een woonkamer er niet alleen maar mooi uit moet zien. Het is de ruimte waar je veel tijd doorbrengt dus is gezelligheid ook heel belangrijk. Met knusse vloerkleden in de kleur beige of juist een lekkere felle kleur als je dat mooier vindt maak je je woonkamer een stuk gezelliger. En bedenk dat kleden geluid dempen. Als je een ‘harde’ vloer hebt en geen gordijnen voor de ramen dan kan het soms een beetje hol klinken in de woonkamer omdat het geluid nergens door wordt gedempt. Door toch iets van stof te gebruiken, zoals een vloerkleed, zorg je dat klanken warmer klinken. Dat geldt niet alleen voor gesprekken maar ook als je naar muziek luistert of een film of tv programma kijkt. Het is misschien niet essentieel, maar het gaat soms om dit soort kleine details die het verschil maken.

De juiste verlichting

Je huis moet in de eerste plaats een plek zijn waar je je comfortabel voelt. Dat geldt dus ook voor de verlichting. Je huis is geen kantoor. Dat betekent dat er geen felle verlichting boven je zithoek hoeft te hangen. Als je ’s avonds wilt lezen, dan kun je kiezen voor een staande lamp met leeslampje. Die geven doorgaans voldoende licht om te kunnen lezen zonder dat je hoofdpijn krijgt van de inspanning. Voor je zithoek kies je bij voorkeur voor sfeervolle schemerlampjes of dimbare spotjes. Boven de eethoek kun je eventueel wel een wat fellere lamp hangen, zodat je aan de tafel kunt werken of een spelletje doen met de kinderen. Uiteraard kies je verlichting die geschikt is voor duurzame ledlampen. Ouderwetse gloeilampen worden vrijwel nergens meer verkocht. In een lamp die oorspronkelijk was bedoeld voor een gloeilamp kun je zonder problemen een ledlamp plaatsen met een vergelijkbare lichtsterkte.

Het terras inrichten

Niet alleen de woonkamer is een belangrijke plek, voor veel mensen geldt dat ook voor het terras. Hiervoor kun je mooie kleurrijke waterafstotende buitenkleden kopen. Met een kleed geef je het terras een geheel eigen sfeer en bovendien is het natuurlijk lekker zacht aan je voeten. Altijd beter dan harde terrastegels. Ook ideaal als je nog een kleintje hebt dat nog niet loopt maar over de grond kruipt. Voor je terras kies je comfortabele loungestoelen of een bank met heerlijk zachte kussens. Hier kun je uren vertoeven met een goed boek of gewoon lekker met je ogen dicht genieten van de zon.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant