Afbeelding

Maike wint stapel boeken

Algemeen

In de BoekenArk heeft schrijver Gerard van Gemert zaterdag zijn nieuwste boek gepresenteerd. Het nieuwste werk van de oud-Weesper heet Vlammend Schot en is alweer het achtste deel in de Voetbalgoden-serie. Voor Maike Tiemens was de presentatie extra feestelijk; zij won alle acht delen van het boek. De 8-jarige Weespse had meegedaan met de lezersactie van het WeesperNieuws en werd de winnares van de loting.

Alle andere kinderen die buiten de prijzen vielen, kregen van Van Gemert als troosprijs een gratis boek. Winnares Maike Tiemens is een groot fan van de schrijver, en was daardoor ook erg blij met de stapel boeken. Volgens haar was het niet erg dat ze nu bepaalde boeken dubbel heeft, die boeken gaat ze aan andere fans van de boekenserie geven. 

In Vlammend Schot redden Stijn en Storm een kind uit een brandend huis. Het avontuur krijgt een wrange wending als men de jongens ervan verdenkt het vuur zelf te hebben aangestoken. De vrienden gaan op onderzoek uit. Natuurlijk speelt hun voetbalclub FC Rapitas weer een rol in het verhaal. Inspiratie hiervoor deed Van Gemert op in zijn Weesper Rapiditas-tijd.  Van Gemert verklapte op de presentatie dat het negende deel van de serie in de maak is, en dat hij aan het broeden is op het tiende deel.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant