Magreb '90 veel te sterk voor FC Weesp

WEESP - Een lesje voetbal. Dat kreeg FC Weesp zondag voorgeschoteld van Magreb '90. De trotse koploper toonde vanaf de aftrap aan veel sterker te voetballen dan FC Weesp en dat zorgde ervoor dat de Weespers met 3-0 verloren.

Coach Charles Loots was na afloop ook reeël. "Deze jongens waren twee klassen beter dan ons vandaag. Als ze zo doorgaan met voetballen, worden ze met afstand kampioen", sprak de oefenmeester vol lof. En daar loog Loots geen woord mee. Magreb '90 had FC Weesp geheel onder controle en controleerde elke seconde van de wedstrijd. Voor FC Weesp was er geen doorkomen aan. Als FC Weesp al een kans kreeg, deed de tegenstander snel wat terug en werd de aanval afgewend. Dat het na de eerste helft slechts 1-0 stond voor Magreb '90 mocht een wonder worden genoemd. De Utrechters hadden een veel grotere marge op het scorebord kunnen zetten.

Na de rust kwam Magreb '90 net zo sterk het veld op als daarvoor en werd FC Weesp net zo hard weggespeeld. Zonder al te veel problemen konden de Utrechters het duel met afgetekende cijfers op slot doen.

"Om deze nederlaag hoeven we totaal geen schaamte te hebben", sprak Loots na de wedstrijd. "Het was ook echt geen schande. Ze waren beter en daar moeten we ook vrede mee hebben. We gaan nu proberen volgende week een goed resultaat te boeken tegen NVC, daar moeten we meer kansen hebben."

Zaterdagelftal FC Weesp kansloos ten onder
Zonder ook maar een moment echt kansen te hebben gehad, heeft het zaterdagelftal van FC Weesp zaterdag verloren van FC Driebergen. De opponent voerde vanaf de aftrap de boventoon en stapte met 1-4 van het gras.

FC Weesp moest genoegen nemen met het gegeven dat FC Driebergen op de meeste fronten sterker was. De gasten speelden op het scherpst van de snede en  toonde aan de de vorm van FC Weesp nog ver te zoeken was. Dat FC Driebergen voor rust op voorsprong kwam, was geheel conform het spelbeeld.

Na rust voerde FC Driebergen de druk op. FC Weesp speelde voor rust met een sterke achterhoede, maar zag door wat fouten de tegenstander snel op 0-3 komen. Daarna was het gedaan voor de Weespers. Lesley Las van Bennekom met de slotfase nog een tegentreffer scoren met een strafschop, maar redde daarmee slechts de eer.