Sterk voetbal FC Weesp levert zege op

WEESP - Sterk voetbal, genoeg kansen en daarmee ook de volle zege voor FC Weesp zondag. De Weesper voetballers zetten een goede stap door een goede zege op SV Hoofddorp: 3-1.

De spelers van FC Weesp gaven coach Charles Loots het best denkbare verjaardagscadeau. Vanaf de aftrap konden de Weespers voor veel gevaar zorgen en waren er genoeg kansen voor de Weespers. Vooral voor rust was de ploeg op momenten heer en meester en kon Hoofddorp slechts mondjesmaat echt wat terug doen. Na een goede eerste treffer van Marcin Kmiecik, kon Buddy Buddenberg het goede spel van de ploeg nog voor rust belonen met een comfortabele 2-0 voorsprong. Dat was het resultaat na één van de betere voetbalhelften van FC Weesp deze voetbaljaargang.

Na de rust veranderde het spelbeeld van FC Weesp. Met een meer op de counter loerende aanval van FC Weesp kreeg Hoofddorp meer en meer kansen. De Hoofddorpers zorgen er met een tegentreffer voor dat het duel nog even spannend werd, maar FC Weesp bleef gefocust. De slotfase was er zelfs nog een strafschop voor FC Weesp nadat Koen Buddenberg tegen de grond werd gewerkt. Z'n broer Buddy schoot de bal echter tegen de keeper en kon na een alerte rebound het duel alsnog op slot doen.

Charles Loots was na afloop tevreden over het spel van de ploeg. "We hebben vandaag gevoetbald zoals we moeten voetballen en de jongens hebben het ook echt goed gedaan", aldus Loots na afloop. "Laten we hopen dat deze zege een eerste stap was naar meer. Daar gaan we de komende weken aan werken."

Afgetekende zege zaterdagelftal
Vooral door een sterke tweede helft heeft het zaterdagelftal van FC Weesp een afgetekende zege geboekt tegen het Utrechtse Sterrenwijk: 1-5.

FC Weesp was vanaf de aftrap sterker, maar hadden voor rust nog veel problemen met het afronden van de vele kansen. Nadat de Weespers een half uur lang veel druk zetten kon Rang Salih voor de eerste treffer zorgen en beloonde daarmee het goede spel. Na rust zorgden de Utrechters echter voor de tegengoal. Toch bleef FC Weesp ook toen sterker.

Na wat aanpassen door coach Ben Vis kon FC Weesp vooral de tweede helft de marge ophogen. Een dubbele treffer van Sasja Fransen en goals van Rang Salih en Alex Fransen zorgen voor de volle zege.