Afbeelding

Meer gevallen van babbeltrucs bekend

Algemeen

WEESP - Er blijken de afgelopen twee maanden meerdere Weespers te maken hebben gehad met een babbeltruc. Dat laat de Politie Gooi en Vechtstreek weten, naar aanleiding van een incident eerder deze week.  

Naast de vrouw die dinsdag een nepbankmedewerker aan de deur had, zijn er nog verschillende andere gevallen bij de politie bekend. Diezelfde dag belde ook een man met een vaag verhaal aan bij een woning aan de Kostverlorenstraat. De bewoners trapten er niet in.
 
Eind september kwamen twee vrouwen zogenaamd op kraambezoek bij de Keulsevaartstraat. Zij drukten een bankpas achterover. Eerder die maand belde een man aan bij een bewoonster aan de Amstellandlaan. Hij had zogenaamd een briefje van tien euro voor haar deur gevonden en ontfutselde vervolgens op slinkse wijze haar bankpas. En een dag eerder belden twee vrouwen aan bij een huis aan de Kostverlorenstraat, zogenaamd om een geschenk afgeven. Zij werden niet binnengelaten. 
 
De politie roept op geen vreemden binnen te laten. Komt iemand een meterstand opnemen, dan kunnen bewoners het beste om legitimatie vragen en voor de zekerheid het bedrijf bellen om te vragen of het klopt. En nooit een bankpas en/of pincode aan derden geven, al klinkt het verhaal nog zo aannemelijk.  
Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant