Afbeelding

Politieberichten: oplichters aan de deur en winkeldieven

Algemeen

WEESP - Oplichters aan de deur, een gestolen fiets en twee winkeldieven bij de HEMA. De politie meldt over de afgelopen week de volgende incidenten in Weesp.

Oplichters
Een oplichter heeft donderdag aan de Drosthagestraat geprobeerd geld te ontvangen voor werk aan het  dak dat hij nog niet had gedaan.

De man belde aan en vertelde dat hij 1000 euro wilde hebben voor werk aan het dak, maar dat de bewoners eerst moesten afrekenen. Die weigerden en de politie werd ingeschakeld. Het ging om een blanke man, rond de dertig jaar, met asblond haar en 1,75 meter lang. Hij droeg blauwe werkkleding.

De dag daarvoor, op woensdag, is de politie in de omgeving van de Kastanjelaan op zoek geweest naar een verdachte man die zich voordeed als scharensliep. Ook hij kwam met een vaag verhaal aan de deur. Beide mannen zijn niet meer gevonden. De politie waarschuwt om alert te blijven met verkopers en werklui aan de deur.

Fiets weg
Een blauwe Cortina omafiets is dit weekend uit een schuur gestolen aan het Kruisland.

De dieven moeten het rijwiel tussen vrijdagavond en zondagavond hebben meegenomen.

Winkeldieven
Twee vrouwen van 19 en 17 jaar zijn vrijdagmiddag opgepakt nadat ze een spijkerblouse hadden gestolen bij de HEMA aan de Breedstraat.

De diefstal werd om half vijf opgemerkt door het winkelpersoneel, dat daarop de politie inschakelde. Agenten konden aan de hand van het signalement de vrouwen in het centrum inrekenen.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant