Afbeelding

Bussumers blijven voor fusie zonder Weesp

Algemeen Dossier: Gemeentefusie

WEESP - Het grootste deel van de Bussumers wil niet fuseren met Weesp. Met 89% van de stemmen hebben de deelnemers aan de volkspeiling over de gemeentelijke herindeling zich uitgesproken voor een fusie zonder Weesp.

Wanneer er helemaal niet hoeft te worden gekozen tussen de nu voorliggende varianten dan heeft een samengaan met alleen Naarden de uitgesproken voorkeur: 78%. Voor een zelfstandig Bussum koos 15% van de respondenten.

Aan het onderzoek deden uiteindelijk 5.991 Bussumers van 18 jaar en ouder mee, dat is een respons van 23,9% op het totaal van 25.117 verzonden uitnodigingen. 

De gemeente Laren heeft ondertussen weer een nieuwe variant geopperd om het fusieprobleem te verhelpen. In de antwoordbrief aan minister Spies stelt de gemeente voor om Muiden, Naarden en Bussum te laten fuseren en Weesp zelfstandig te laten. Weesp moet dan ambtelijk samenwerken met de nieuwe gemeenten. 

Minister Spies heeft aan de betrokken gemeenten en vijf andere regiogemeenten gevraagd zich uit te spreken over de GV4-fusie van Weesp, Muiden, Naarden en Bussum of de GV3-fusie zonder Weesp. Voor vrijdag moeten de antwoorden binnen zijn. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant