Afbeelding
Foto: © Foto Miché / Bastiaan Miché

Tergooi stelt deel van geplande operaties uit

Algemeen Corona

WEESP - Tergooi komt vanwege het oprukkende coronavirus met aanvullende maatregelen. Vanaf morgen wordt tot 1 april een deel van de geplande operaties uitgesteld. "De vakgroep bepaalt zelf de urgentie van de operaties", laat Wencke Fassbender, woordvoerder van Tergooi, weten.

"Ik kan geen lijst aanbieden, maar te denken valt aan bijvoorbeeld een knieoperatie." De patiënten zijn of worden morgen geïnformeerd over het uitstel van de operaties.

Schaarste

Dat er nu - sinds vrijdag - één persoon in strikte isolatie op de intensive care van het ziekenhuis in Hilversum ligt, is niet de directe aanleiding om de zorg vanaf morgen af te schalen. Dat is wel de schaarste aan middelen, zoals maskers, handschoenen, mondkapjes en handalcohol, alsook de dreigende personele capaciteit", aldus Fassbender. "Dan kunnen (semi)spoedoperaties doorgaan."

Stijging

Het is niet duidelijk of er onder het personeel veel ziekmeldingen zijn. "Medewerkers die normaal bij een verkoudheid stoer blijven doorwerken, hebben we gevraagd thuis te blijven. Er dus natuurlijk een stijging in het aantal ziektegevallen zijn, maar hoeveel kan ik niet zeggen." Er zit één personeelslid - besmet met het coronavirus - in thuisisolatie. Deze heeft met één patiënt contact gehad, maar na een test bleek deze niet besmet.

Humaan

De Tergooiwoordvoerder laat weten dat het stil is in de ziekenhuizen. Sinds vrijdag is het bezoek beperkt (maximaal één bezoeker per patiënt). "Maar het moet humaan blijven. Bij een dreigend overlijden van een patiënt moeten familieleden wel de mogelijkheid krijgen om afscheid te kunnen nemen." Ook moeten patiënten in contact kunnen blijven met de buitenwereld. Mensen die niet over bijvoorbeeld een mobiele telefoon beschikken, worden door Tergooi gefaciliteerd om bijvoorbeeld met familie en bekenden te Facetimen.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant