Afbeelding
Foto: Marieke van Veen

De Hogeweyk en Oversingel op slot voor bezoekers

Algemeen

WEESP De bewoners van De Hogeweyk en Oversingel zullen het de komende weken (en misschien langer) zonder bezoek moeten doen. De verpleeghuizen gaan op slot voor bezoekers. Dat heeft waarnemend minister Hugo de Jonge donderdagavond bekendgemaakt. 

De maatregel heeft alles te maken met het beschermen van ouderen: "We hebben een ingrijpend besluit voor hen moeten nemen. We gaan alle verpleeghuizen en dagopvang voor ouderen sluiten voor bezoekers en anderen die niet nodig zijn voor de zorg van die ouderen''. Alleen als iemand niet lang meer te leven heeft, mogen dierbaren langskomen om afscheid te nemen. 

Vivium omarmt besluit 
Vivium Zorggroep, de organsiatie waar De Hogeweyk en Oversingel onder vallen, omarmt het besluit. "We waren al langer - op alle locaties - heel erg strikt met bezoek", zegt woordvoerder Marieke van Dooren. "Sinds eind vorige week lieten we alleen noodzakelijk bezoek toe en daar hield de meeste familie zich ook aan - al waren er soms wat discussies aan de balie bij de ingang, wat ook wel begrijpelijk is."

Ook verpleging in Oversingel
De maatregel die vanavond is aangekondigd geldt sowieso voor de Hogeweyk, want dat is echt een verpleeghuis, maar is ook van kracht voor Oversingel omdat daar ook mensen verpleegd worden en er ook dagopvang plaatsvindt (die overigens al was opgeschort). Van Dooren zegt dat de locaties al erg bezig zijn met manieren om het wegvallen van bezoek op te vangen. Bijvoorbeeld door het met activiteiten extra gezellig te maken in de centrale woonkamers en door beeldbellen te faciliteren.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant