De betrokken partijen bezegelen in 2010 de samenwerking voor het project Bloemendalerpolder. Tweede van rechts is Hooijmaijers
De betrokken partijen bezegelen in 2010 de samenwerking voor het project Bloemendalerpolder. Tweede van rechts is Hooijmaijers

PvdA wil bouwplan opschorten vanwege Hooijmaijers

Algemeen

WEESP - De PvdA-fracties van Weesp en Muiden roepen op om de ontwikkeling van de nieuwbouwwijk in de Bloemendalerpolder op te schorten totdat de rechtszaak tegen oud-gedeputeerde Hooijmaijers is afgerond.

Die werd gisteren gedagvaard voor omkoping, valsheid in geschrifte en witwassen.

Er loopt al tweeënhalf jaar een onderzoek tegen Ton Hooijmaijers. Hij wordt onder meer verdacht van het aannemen van steekpenningen tijdens zijn periode als gedeputeerde voor de provincie Noord-Holland. De Bloemendalerpolder viel ook onder zijn portefeuille en werd in het onderzoek ook meerdere malen genoemd.

"Het lijkt mij verstandig om de ontwikkeling van de bouwplannen in de polder even stil te leggen totdat duidelijk is of de gemeente Weesp ook schade heeft ondervonden van het handelen van Hooijmaijers", zo stelt PvdA-fractievoorzitter Ron de Boer.

De gemeenteraad van Weesp ging drie weken geleden akkoord met de ontwikkeling van de nieuwbouwwijk in de polder tussen Weesp en Muiden. Het plan dat nu op tafel ligt is overigens een ander plan dan in de tijd van Hooijmaijers.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant