2007: Ton Hooijmaijers (tweede van rechts) bij presentatie eerste nieuwbouwplan Bloemendalerpolder.
2007: Ton Hooijmaijers (tweede van rechts) bij presentatie eerste nieuwbouwplan Bloemendalerpolder.

Nog geen Weesp in rechtszaak Hooijmaijers

Algemeen

WEESP - In Haarlem is dinsdag de rechtszaak tegen oud-gedeputeerde Ton Hooijmaijers van start gegaan. Hij wordt verdacht van het witwassen van geld, omkoping en valsheid in geschrifte. 

Tijdens zijn werk voor de provincie Noord-Holland was hij ook betrokken bij de ontwikkeling van het eerste grootschalige nieuwbouwplan in de Bloemendalerpolder. Maar dat is nog niet aan de orde gekomen, dinsdag concentreerde de rechtszaak zich voornamelijk op een makelaar die een factuur aan Hooijmaijers zou hebben vervalst.

Pas volgende week maandag staat Hooijmaijers zelf terecht. Het moet dan ook duidelijk worden of er ook gesjoemeld is bij het project Bloemendalerpolder.

Een provinciaal onderzoek concludeerde eerder dat er in Weesp geen concrete aanwijzingen zijn dat er is gesjoemeld is door de gedeputeerde, maar dat er wel de schijn van belangenverstrengeling was.

Wethouder Jean van der Hoeven wist zelfs te melden dat er geen besmette link tussen het polderproject en Hooijmaijers was. Hij zou die informatie rechtstreeks van het Openbaar Ministerie hebben gekregen. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant