Afbeelding

Kaders vastgesteld over toekomst Domijn-terrein

Algemeen Dossier: Discussie Domijn-terrein

WEESP – De gemeenteraad heeft kaders vastgesteld waarbinnen het terrein van het Domijn kan worden herontwikkeld. Die herontwikkeling kan twee kanten op, waarbij het eerst gekeken wordt naar een combinatie van een sorteercentrum van PostNL en het behouden en versterken van Het Domijn.

Het Domijn bereikte deze week een akkoord met de Ontwikkelmaatschappij (TCN en Van Wijnen) over de kaders waarbinnen dat zou kunnen. Die kaders zijn door de gemeenteraad nog wat aangepast om meer van het bosachtige landschap te behouden en Het Domijn een levensvatbare toekomst te geven.

Het Domijn wil PostNL namelijk liever niet als directe buurman, omdat een vestiging van een groot sorteercentrum de eigen uitbreidingsplannen in de weg zit en het voortbestaan zelfs bedreigd zou worden. Toch wil de raad PostNL graag binnenhalen, vooral met het oog op werkgelegenheid: het bedrijf belooft 250 banen.

"Gedwongen door die raadsuitspraak hebben wij de samenwerking gezocht. We hebben nog heel wat hobbels te nemen, maar we willen de samenwerking een kans te geven. Ik hoop dat wederzijds respect van alles mogelijk maakt", zei Irène Lesparre van Het Domijn.

Mocht PostNL besluiten zich toch niet in Weesp te vestigen, dan treedt scenario 2 in werking. Het Domijn en de ontwikkelmaatschappij gaan dan bekijken hoe het terrein alleen voor Het Domijn kan worden herontwikkeld.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant