Rijk en gemeente tegenover elkaar over spoorbrug
Rijk en gemeente tegenover elkaar over spoorbrug

Onderzoek Rijk: problemen spoorbrug vallen wel mee

Algemeen

WEESP - Het scheepvaartverkeer heeft helemaal niet zo veel last van het toenemende treinverkeer over de spoorbrug als wordt beweerd. Sterker nog, de brug over de Vecht kan straks vaker draaien dan nu het geval is. Dat zeggen onderzoekers in dienst van het Rijk.

De onderzoekers stellen dat er 's zomers minder treinen hoeven te rijden omdat de dienstregeling langs Weesp kan worden afgestemd op de draaitijden van de brug. Daardoor kan de brug vaker open. Alleen op werkdagen buiten het vaarseizoen kunnen er straks minder boten onder de brug door.

Het onderzoek is gehouden door het Rijk en staat haaks op een onderzoek dat vorig jaar door de gemeente is uitgevoerd. Weesp is het ook niet eens met het recente onderzoek. Het ministerie zou onder meer maar drie zomermaanden als vaarseizoen rekenen. Dat blijkt in de praktijk veel langer te zijn, zo zegt wethouder Van der Hoeven.

Het treinverkeer over de spoorbrug moet de komende jaren flink toenemen. De vrees bestaat dat boten straks niet meer over de Vecht naar Weesp kunnen varen. 

Gisteren werd bekend dat minister Schultz honderden miljoenen wil schrappen in het project om meer treinen te laten rijden op het traject Amsterdam- Almere. Het is daardoor onzeker of alle plannen nog wel doorgaan. 

 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant