Afbeelding

Gemeente gaat toch proberen een paar kastanjes aan de gracht te laten staan

Algemeen

WEESP - Mogelijk blijven er toch een paar kastanjebomen staan langs de Nieuwstad en Oudegracht. De geplande kap van de zieke bomen is uitgesteld omdat het beoogde bureau niet aan de kwaliteitseisen kan voldoen. Dat vertelt wethouder Van der Hoeven.

Omdat er een ander bureau moet worden uitgezocht, kan het kappen pas in de herfst plaatsvinden. Een paar hele zieke bomen worden wel op korte termijn omgezaagd. De wethouder wil de extra tijd gebruiken om te onderzoeken of een paar, jonge, kastanjes behouden kunnen worden.

Landschapsarchitect Niek Roozen en bioloog Midas Dekkers lieten zich vorige week in het WeesperNieuws kritisch uit over de plannen. Wethouder Van der Hoeven liet toen al weten met Niek Roozen in gesprek te gaan. Ondertussen is ook Midas Dekkers uitgenodigd voor een gesprek op het stadhuis.

Het kappen van de kastanjes heeft volgens onderzoek weinig invloed op de vleermuizenpopulatie in Weesp. GroenLinks had op zo'n onderzoek aangedrongen. Om de beestjes niet al te veel tot last te zijn wordt de kap in twee fasen uitgevoerd. Ook worden er vleermuizenkasten opgehangen.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant