Afbeelding

FC Weesp pakt punt, duel lang gestaakt

Algemeen

WEESP - Vooral door veel vechtlust te tonen op het zware veld heeft FC Weesp een punt overgehouden aan het eerste play-offduel tegen De Kennemers (1-1). Vlak voor de slotfase moest het duel lang worden gestaakt door een forse blessure aan FC Weesp-kant. 

FC Weesp probeerde er maandag het beste van te maken. Voetballend was het geen moment echt hoogstaand, spannend was het des te meer. Ondanks dat de spelers veel problemen hadden met het weer, kwam FC Weesp toch op voorsprong. Een goede aanval van Jasper Spanjerberg en Tim Visser werd door topscorer Marcin Kmiecik bekroond met een goal. De Kennemers kon echter nog voor rust de tegentreffer maken.

Na de rust had FC Weesp heel even een zwakke fase, maar goed keeperswerk van de ervaren Arno Copier kon de Weespers op de been houden. Na deze fase kon FC Weesp de rug rechten en nog een paar keer goed doordrukken. Goals bleven echter achterwege. 

"Met het punt kunnen we vrede hebben", vertelde FC Weesp-coach Karel Knaap na afloop. "Het was zwaar voor de jongens. Door het weer, maar ook vooral door het duel van afgelopen donderdag. Ze hebben hard gewerkt. We hebben nog genoeg vertrouwen op een goede afloop volgende week. We hopen dan wat meer geluk te hebben."

Blessure
Het duel moest vlak voor de slotfase lang worden gestaakt door een forse blessure voor FC Weesp-speler Jordy Neeft. De Weesper botste tegen een teamgenoot en belandde hard op het veld. Er moest een ambulance aan te pas komen om de Weesper te helpen. Neeft werd ter controle meegenomen, volgens de laatste berichten maakt hij het naar omstandigheden goed. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant