Paul van Gorkom tijdens Alpe d'HuZes.
Paul van Gorkom tijdens Alpe d'HuZes.
update

Weespers bikkelen op Alpe d'HuZes

Algemeen

WEESP - Ook de Weespers Wouter Brondsema en Paul van Gorkom doen vandaag mee aan Alpe d'HuZes, de sportieve actie voor KWF Kankerbestrijding. Daarnaast is een team van de Weesper brandweer in actie, bestaande uit Nico Dalmulder en Roland Geldorp.

Wouter besloot mee te doen nadat zijn zwager vorig jaar overleed aan een hersentumor, zo vertelt hij op zijn actiepagina. Zijn doel is om de steile berg (13,8 km, 21 haarspeldbochten, gem. stijging 7,9%) vier keer te bedwingen.

Dierenarts Paul van Gorkom doet voor de derde keer mee. Vorig jaar haalde hij met team Cortex 28.500 euro op. Dit jaar gaat hij solo. "Je wordt telkens weer in je directe omgeving geconfronteerd met die vreselijke ziekte. Daarom blijf ik meedoen", zei hij vlak voor vertrek op Radio Weesp. Hij haalde vorig jaar vijf keer de top, dit jaar is zes keer het doel.

De Weesper brandweer volgt op Facebook de tussentijden van de beklimmingen van Nico en Roland. Nico's beweegreden om mee te doen is de onmacht die je voelt tegen de ziekte kanker. Hij wil er toch iets tegen doen. En Roland zegt dat iedereen met het hart op de juiste plaats aan deze actie zou moeten meedoen.

Update vrijdag
Ook Michel Marijnissen uit Weesp heeft zich ingezet voor Alpe d'HuZes. En hoe. Samen met zijn collega's reed hij zes keer de Alpenreus op. Hij haalde bijna 6000 euro aan sponsorgeld op. Het was voor Michel de eerste keer op Alpe d'HuZes. Zijn drijfveer: "Samen zijn we sterker in de strijd tegen kanker."

Alleen al deze vijf Weespers samen brengen naar verwachting zo'n 22.000 euro op voor KWF.

Zijn er meer Weespers die meedoen aan Alpe d'HuZes?
WeesperNieuws wil het graag weten: redactie@weespernieuws.nl.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant