Het asfalt van de Hogeweyselaan is overduidelijk aan herstel toe.
Het asfalt van de Hogeweyselaan is overduidelijk aan herstel toe.

Weesp wil veiligere Hogeweyselaan

Algemeen

WEESP - Het college van B&W wil de Hogeweyselaan vernieuwen en herinrichten. De weg ligt er zo slecht bij dat het college vreest binnenkort schadevergoedingen te moeten betalen aan bestuurders die hun auto erop stuk rijden.

Het voorstel is om de weg opnieuw in te richten, zodat die er weer jaren tegen kan, ook als de verkeersintensiteit de komende jaren verdubbelt. Volgens het college moet daarmee rekening worden gehouden, omdat een recent onderzoek dat uitwees. Een opgeknapte weg past bovendien bij de verbetering van het bedrijventerrein. Een ander voordeel is dat de Hogeweyselaan voor fietsers veiliger wordt. Het fietspad wordt gescheiden van de rijbaan.

De operatie moet ruim 1,2 miljoen euro kosten. Weesp kan ongeveer de helft van dat bedrag terugkrijgen via een subsidie van de provincie. Uit de reservering voor wegenonderhoud kan 150.000 euro komen. De resterende 556.000 euro kan de gemeente uit de algemene reserve onttrekken.

Een alternatief is er eigenlijk niet, stellen B&W. Grootschalig onderhoud alleen (kosten bijna drie ton) is een lapmiddel waarmee de veiligheid van de fietsers niet wordt verbeterd en niet wordt ingespeeld op de grotere verkeersbelasting.

De gemeenteraad buigt zich deze maand over het voorstel. Als de raad akkoord gaat, kan de weg medio 2014 worden aangepakt.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant