Afbeelding

1800 km fietsen voor het goede doel

Algemeen

WEESP - Het idee is eigenlijk ontstaan toen ze 15 waren. Volgepakt gingen Marco Verweij en Jarno de Jong op zwaar beladen fietsen van Nederland naar Frankrijk. Nu doen ze het weer. Het doel is Barcelona, de fietsen zijn een stuk lichter en ze halen er ook nog geld mee op voor een goed doel.

De twee Weespers zijn inmiddels 23 jaar en starten zaterdag bij het Olympisch Stadion in Amsterdam aan hun fietstocht van 1800 kilometer naar Barcelona. "Vorig jaar ontstond het idee om naar Barcelona te gaan. Vervolgens hebben we besloten daar een goed doel aan te koppelen. Een paar hebben de revue gepasseerd, maar de Johan Cruyff Foundation past het beste bij ons."

De tocht gaat niet over Parijs, maar via de Alpen. Dus pakken Marco en Jarno ook Alpe d'Huez en de Mont Ventoux mee. "Ja ja, we moeten er wel voor werken!" Vrienden en bekenden hebben tot dusver 400 euro aan sponsorgeld bijeen gebracht. Het doel is minstens 500 euro bijeen te krijgen. Doneren kan via de Facebookpagina van de heren: facebook.com/sponsorfietstocht.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant