College weer bekritiseerd om communicatie. Nu ligt Van der Hoeven (l) onder vuur.
College weer bekritiseerd om communicatie. Nu ligt Van der Hoeven (l) onder vuur.
Audio

Weer kritiek op communicatie aan gemeenteraad

Algemeen

WEESP - Wethouder Jean van der Hoeven ligt onder vuur. GroenLinks beschuldigt de wethouder ervan dat hij niet de waarheid heeft verteld over het maaien op de schansen. Weer wordt het college van B&W slechte communicatie verweten.

GroenLinks-fractievoorzitter Anton van Daalen stuurde maandag een open brief waarin hij uiteenzet wat er in zijn ogen niet deugt. Aan het begin van de raadsvergadering van 31 oktober stelde hij een aantal vragen over maaiwerkzaamheden op de schansen.

Van Daalen vertrouwde het antwoord dat Van der Hoeven gaf niet en deed navraag bij het ministerie. De informatie van het ministerie was anders dan de wethouder had verstrekt. "Wethouder Van der Hoeven heeft mij en de overige raadsleden publiekelijk dus niet de waarheid verteld. Als ik geen duidelijke bewijzen voor zijn onjuiste uitspraken had verkregen, zou hiermee de zaak zijn afgedaan. Mijns inziens kan de raad dit niet laten passeren", stelt Van Daalen.

Van der Hoeven wil hier niet inhoudelijk op reageren. Hij verwijst naar een reactie die B&W later zullen geven.

Deze kwestie staat niet op zich. B&W krijgen veel kritiek op hun communicatie met de raad. De oppositiepartijen mopperen daar al langer over. Het leidde vorige week tot een urenlang raadsdebat. GroenLinks heeft eerder D66-wethouder Christian Zierleyn beticht van moedwillig onjuiste informatieverstrekking. B&W hebben dat weerlegd. Vorige maand liet de PvdA weten geen vertrouwen meer te hebben in de communicatievaardigheden van wethouder Van der Hoeven. De WSP vindt dat als de nieuwste conclusie van Van Daalen juist is, Van der Hoeven moet opstappen.

Anton van Daalen legde woensdag op Radio Weesp de kwestie uit:

   Beluister hier het fragment


Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant