Afbeelding

Eigenaar wil winkelcentrum snel opknappen

Algemeen

WEESP - De Maatschap Hogeweij wil Winkelcentrum Hogeweij komend jaar een dure en hoognodige opknapbeurt geven, maar dan moet de gemeente Weesp snel duidelijk zijn over de toekomst van het gebied. 

Dat stelde Berry Janmaat van de Maatschap op Radio Weesp. De Maatschap is de eigenaar van het winkelcentrum. "Het is onverantwoord dat wij enkele miljoenen willen investeren, terwijl de gemeente nog geen keuze heeft gemaakt welke kant ze op wil."

De onvrede bij Janmaat is begonnen bij een passage in het concept van de Structuurvisie 2030. In dit toekomstdocument staat dat het winkelcentrum in Hogewey beter kan worden vervangen door een grote buurtsupermarkt. 

De raadscommissie besprak dit onderwerp deze week. Janmaat zegt dat daar geen volledig beeld van de situatie ontstond: "Ik heb al een jaar lang regelmatig contact met de gemeente over het opknappen, er is een voorlopig ontwerp. Ik had verwacht dat wethouder Zierleyn dat wel even zou meedelen, maar hij bleef stil."

"Daarnaast gaf wethouder Van der Hoeven een naar mijn mening eenzijdig beeld door alleen argumenten voor verplaatsing op te noemen", aldus Janmaat, die de discussie in de raadscommissie in de zaal volgde.

Beluister hier het gesprek met Berry Janmaat op Radio Weesp.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant