Afbeelding

Zoeken naar geld voor Automatenkabinet

Algemeen

WEESP - Wethouder Frida Dasselaar (Toerisme, Financiën) onderzoekt de mogelijkheden om de exploitatie van het Weesper Automatenkabinet over te nemen. Ze reageert daarmee op het plan van Jelle Zijlmans, die zijn unieke collectie werkende speelautomaten wil afstaan.

Zijlmans is 65 en wil wat anders gaan doen. Zijn unieke privécollectie van 500 speelautomaten biedt hij aan de stad Weesp aan, op voorwaarde dat de gemeente instaat voor de huisvesting en de exploitatie. Als nieuwe locatie is het voormalige postkantoor aan de Oudegracht in beeld.

Volgens Dasselaar is het idee geweldig, maar vormt de financiering een enorm probleem. Toch waagt ze een poging. "Er zijn zoveel subsidies, misschien kunnen we er een hiervoor aanboren. Dat onderzoeken we nu", zei ze op Radio Weesp.

De wethouder hoopt het Automatenkabinet voor Weesp te behouden. "Het is een supertrekker, dus uit oogpunt van toerisme van groot belang, ook voor de winkels bijvoorbeeld. Ik zou niet willen dat dat voor Weesp verloren gaat."

* Lees hier het interview met Jelle Zijlmans in het WeesperNieuws
* Beluister hier Zijlmans' toelichting op Radio Weesp

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant