In Guinee is analfabetisme een groot probleem
In Guinee is analfabetisme een groot probleem

Afrikaanse middag voor school in Bougaria

Algemeen

WEESP - Balla Dansoko woont in Weesp, maar komt uit het West-Afrikaanse Guinee. Hij wil in zijn geboortedorp Bougaria een school bouwen. Om geld in te zamelen houdt zijn stichting zondag 15 december een Afrikaanse middag in Molen de Eendracht aan de Utrechtseweg. 

Voor de bouw van de school is 10.000 euro nodig. De Afrikaanse middag is dan ook de aftrap van een inzamelcampagne. Van 12.00 tot 16.00 uur worden er tegen betaling workshops djembé gegeven, zijn er leuke kinderactiviteiten en worden er Afrikaanse kleding, hapjes en accessoires verkocht en kunnen bezoekers hun haar Afrikaans laten vlechten.

In Bougaria zijn ze blij met de actie van Dansoko. Er is al een schoolbestuur opgericht, de eerste kinderen zijn alvast ingeschreven en met de ouders zijn afspraken gemaakt over het schoolgeld. Dit schoolgeld wordt betaald in de vorm van één dag per maand werken op het land van de leerkrachten. Op www.bougaria.org is het plan te volgen. 

Dansoko moest als kind werken op het land en ging niet naar school. Een oudere broer leerde hem lezen en schrijven. Vandaag de dag is Dansoko zelfstandig ondernemer; woont hij sinds 2004 met zijn gezin in Weesp. 

 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant