Afbeelding

Rahmouni: "Waarom maken ze er zo'n groot punt van ?"

Algemeen Dossier: Samir Rahmouni uit raad gezet

WEESP - “Mijn privéleven ligt op straat, dat ik het via de microfoon moet vertellen is eigenlijk een schande.” Zo begint Samir Rahmouni zijn uitleg op Radio Weesp over de (zoals hij zegt) verwarring die is ontstaan over waar hij woont.

Met gebroken stem legt Rahmouni uit dat hij gescheiden is van tafel en bed. Zijn kinderen en hun moeder wonen in Hilversum. Om de rekeningen te betalen, ook van zijn gezin, zegt hij genoodzaakt te zijn om 18 uur per dag te werken.

“Dan blijven nog maar een paar uurtjes per dag over. Wat doe je dan? Mijn kinderen hebben ook mijn aandacht nodig. Het zijn opgroeiende pubers met hun problemen. Indien nodig ben ik bij ze en lig ik ook aan hun zijde. Waarom maakt de burgemeester hier zo’n groot punt van?”

Het door de gemeente ingehuurde bedrijf Hoffmann Bedrijfsrecherche heeft geconstateerd dat Rahmouni vaak in Hilversum verblijft. Volgens burgemeester Horseling blijkt uit het rapport dat Rahmouni niet in Weesp woont, maar in Hilversum - en dat zijn raadszetel daardoor vervalt.

Rahmouni zegt daarover op Radio Weesp: "Ik zal niet ontkennen dat er verwarring is ontstaan. Maar daarom hoef je toch niet mijn raadszetel af te pakken?"

Beluister het fragment hieronder.

Luister hier naar het fragment


Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant