Afbeelding

Inbrekers slaan toe in Weesp

Algemeen

WEESP - Nu de dagen op hun kortst zijn, teisteren inbrekers Weesp. De politie meldt over de afgelopen week zeven inbraken of pogingen daartoe. Een flinke toename in korte tijd.

Er werd daadwerkelijk ingebroken in huizen aan het Kruisland in Aetsveld en aan de Dotingalaan. Aan de Flevolaan was een bedrijf het doelwit. Er waren pogingen tot inbraak aan de Keulsevaartstraat, weer het Kruisland, Hugo de Grootlaan en de Sportparklaan.

In de nacht van vrijdag op zaterdag is een klopjacht op twee jongens die hadden ingebroken aan het Kruisland op niets uitgelopen. De twee werden rond 05.00 uur gesnapt en gingen er per fiets vandoor. Toen agenten ze probeerden op de Van Houtenlaan aan te houden, wisten ze te ontkomen, een uitgebreide zoektocht met politiehonden ten spijt. Een tas met inhoud werd wel gevonden.

Donderdag om 21.00 uur in een bedrijf aan de Flevolaan, vrijdag overdag een poging bij een huis aan de Sportparklaan en in de nacht van vrijdag op zaterdag een poging bij een huis aan het Kruisland. Kort daarna werden de twee jongens, zoals hiervoor beschreven, betrapt in een ander huis in de straat. In die nacht werd ook een schuur aan de Hugo de Grootlaan opengebroken. Aan de Achtergracht en bij het Oude Convent werden fietsen gestolen.

Zaterdag werd een poging gedaan bij een huis aan de Keulsevaartstraat. En zondag overdag zag een 10-jarig meisje aan de Dotingalaan hoe een vreemde man aan de deurklinken van tuindeuren voelde. Daarna stapte hij in een donkere auto en reed weg. Er bleken uit een huis twee iPads te zijn gestolen. Het signalement van de man is: tussen de 35 en 40 jaar oud, blank, donkerblond haar, donkere driekwartjas met spijkerbroek.

Begin deze maand werden ook al vijf inbraken in één week gemeld. Vorige week werden bij een inbraak honderden balen stof gestolen uit een bedrijf op bedrijventerrein Noord. De politie adviseert iedereen die ook maar iets verdachts gezien of gehoord heeft, zich te melden op 0900-8844.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant