Afbeelding

Weesper sport van het weekend

Algemeen

Kwakkelend FC Weesp pakt punt

Weer geen zege voor het kwakkelende FC Weesp. De voor de kerst zo sterk opkomende Weespers verloren zondag tegen VVZA weer punten: 1-1. FC Weesp probeerde van alles tegen het terugzakkende VVZA en was ook het grootste gedeelte van het duel de betere, maar toch maakten de Weespers te veel fouten. Pas na rust, toen FC Weesp al achterstond, kon de ploeg met wat geluk scoren. Meer bleef achterwege.

Nederlaag voor voetbalsters

Geen slagkracht zondag voor de voetbalsters van FC Weesp. De Weesper vrouwen verloren met 0-2 van Hoogland. FC Weesp verloor veel duels en verspeelde veel tweede ballen. Daar kwam nog eens bovenop dat de ploeg veel pech had. Hoogland kon daardoor toeslaan en de punten pakken. "We hebben het geen moment echt afgedwongen", concludeerde de coach na afloop van het duel.

We Have pakt punt van koploper

Vechtlust heeft We Have zondag een punt opgeleverd tegen koploper Fortissimo. We Have moest vol aan de bak, maar werd wel beloond met een punt: 13-13. We Have had voor rust nog wel wat problemen met het soms harde spel van de tegenstander, maar de ploeg kon naarmate het duel vorderde zelf ook steeds meer voor gevaar zorgen. De tegenstander had geen moment kans om weg te lopen. We Have kon toen op het laatste moment naast de tegenstander komen. Het punt voelde als een zege. 

Ook punt handballers

Vooral doordat de ploeg na rust wat meer pech had, hebben de handballers van We Have een punt overgehouden aan het duel met Baarn: 27-27. De Weespers speelden erg sterk en waren vooral voor rust een stukje beter dan Baarn. Dat leverde de ploeg ook een voorsprong op. Na de rust zette Baarn alles op alles om terug te komen. Dat lukte de ploeg ook. We Have kreeg veel straffen te verwerken en zag Baarn wat terugdoen. 

Koploper te sterk voor Oberon

Het duel was steeds erg spannend, maar toch hebben de volleyballers van Oberon vlak voor het weekend verloren van koploper Atalante: 1-3. Oberon vocht voor wat het waard was en kreeg genoeg kansen tegen de sterke koploper. Atalante had genoeg problemen met het spel van de Weespers en kon nog maar net een voorsprong pakken na twee keer een setzege: 23-25 en 22-25. Daarna zakten de Weespers terug en kon Atalante de zege zeker stellen door de Weespers met 12-25 aan de kant te zetten. 

Volleyballers houden koers

Met weer een zege gaat het goed met de volleybalsters van Oberon. Vlak voor het weekend won de ploeg met 3-2 van VONO. Toch moesten de Weespers knokken voor de punten. VONO kwam tot twee keer toe brutaal op voorsprong. Dat herstelden de Weespers echter steeds goed. Vooral de laatste sets waren de Weespers een maatje te groot en werd het duel gewonnen. Door de zege staat Oberon nog steeds los aan kop.

Knappe zege waterpoloërs

Hard knokken heeft de Weesper waterpoloërs zondag knap een punt opgeleverd tegen streekgenoot De Otters. De Weespers deden goede zaken en wonnen met 7-5. De Weespers kregen al snel goede kansen en pakten zelfs een voorsprong, maar zagen de tegenstander halvewege het duel toch weer terugkomen. Dat de Weespers het duel toch wonnen was vooral te danken aan een erg sterke slotfase van de ploeg. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant