Soesjes om de opening van Het Trefpunt te vieren
Soesjes om de opening van Het Trefpunt te vieren

Nieuwe ontmoetingsruimte Oversingel geopend

Algemeen

WEESP - Op de tweede verdieping van bejaardenhuis Oversingel is maandag een nieuwe ontmoetingsruimte voor ouderen geopend. Dat werd gevierd met gebak en livemuziek. 

De ruimte heeft de naam Het Trefpunt gekregen. Zowel Oversingel-bewoners als de mensen die gebruikmaken van wat nu nog de dagverzorging heet, zijn hier van maandag tot en met vrijdag welkom. Ze kunnen hier koffie drinken, een praatje maken, een kaartje leggen, handwerken of de krant lezen. Ook staan er gemakkelijke stoelen om een dutje in te doen.

Er wordt nadrukkelijk niet gewerkt met een activiteitenprogramma, het is de bedoeling dat de bezoekers doen waar ze zelf zin in hebben. Gastvrouwen helpen de bezoekers op weg. Op termijn is het de bedoeling dat het ontmoetingscentrum toegankelijk wordt voor alle oudere inwoners van Weesp.

De betreffende ruimtes hebben een andere indeling en een make-over gekregen. De ouderen die bij de opening aanwezig waren, reageerden verschillend. De een was aangenaam verrast, de ander moest even wennen. Maar binnen korte tijd zat iedereen in groepjes bij elkaar en hing er de gezellige, ontspannen sfeer die de bedenkers voor ogen hadden.  

Een bewoonster mag het lint los trekken
Meezingen met de accordeonist
De mannen zonderen zich af in een gemakkelijke stoel
Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant