Afbeelding
Foto: Hans Peijs
Verslag Weesper Week

Amsterdamse avond, op weg naar het slot

Algemeen

Tijdens de Weesper Weesp die voorafgaat aan de fusie met Amsterdam op 24 maart laat Weesp zich van zijn beste kant zien. WeesperNieuws Extra doet er dagelijks verslag van met foto’s van onder meer Weespfoto.nl, de laatste nieuwtjes en ditjes en datjes in deze blog. 

- Geslaagde Amsterdamse avond
- Weesper Week op weg naar het slot

Geslaagde Amsterdamse avond

Alles bij elkaar was de Amsterdamse avond die gisteren werd gehouden in de Grote Kerk geslaagd, hoewel de verwachtingen van menig bezoeker anders waren dan dat het programma bood. Een Amsterdamse avond suggereerde bij menigeen dat het een avond vol Amsterdamse meezingers zou worden (Hazes! Waar zijn die handjes?), maar dat was maar een klein deel van de avond. Dolly Bellefleur (de artiestennaam waaronder de Nederlander Ruud Douma met een travestie show optreedt) opende de avond nog met een eigen tekst op vrolijke Amsterdamse deunen (Aan die mooie Weesper grachten), maar daarna werd het even serieus met harpiste José Fleur. De zaal was daarbij muisstil.

Na de pauze was het programma wat luchtiger met optredens van het Weesper Trekvaart Mannenkoor en de Amsterdamse zanger Johan Kettenburg. Woordkunstenaar Atta de Tolk sloot de avond af met een ter plekke geschreven terugblik op de avond op rijm. De uitsmijter was Bloed, Zweet en Tranen door Kettenburg.

 Dolly Bellefleur.

José Fiene hield de zaal muisstil.

Weesper Week op weg naar het slot

De Weesper Week loopt op zijn einde. Vanavond treedt in de Grote Kerk nog het Zwanenkoor op in het kader van Amsterdam Presenteert! en morgen zijn er nog een silent disco en poppenkastvoorstelling.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant