Afbeelding
Foto: Rob van Dam
Verslag Weesper Week

Niet Schieten!, Livestream, felbegeerde mok, open theater, muzikaal spreekuur en soeptruck

Algemeen

Tijdens de Weesper Weesp die voorafgaat aan de fusie met Amsterdam op 24 maart laat Weesp zich van zijn beste kant zien. WeesperNieuws Extra doet er dagelijks verslag van met foto’s van onder meer Weespfoto.nl, de laatste nieuwtjes en ditjes en datjes in deze blog. Laatste update: 18:45 uur. 

- Niet Schieten! in Aetsveld
- Livestream van Weesp Wijkt Uit
- Felbegeerde mok
- Open theater
- Complete tour volgeboekt
- Muzikaal spreekuur
- Soeptruck in Keulsevaartstraat en Aetsveld

Weesp Wijkt Uit

Met de stempelkaart en de plattegrond in de aanslag werd er vandaag druk door Weesp heen en weer gelopen. Weesp Wijkt Uit was een daverend succes en de sfeer zat er dan ook goed in. In de City of Wesopa gaf cabaretier Pieter Jouke vannochtend drie keer een korte voorstelling. De zaal was iedere keer vrijwel volledig gevuld en er werd volop gelachen.


Pieter Jouke had de lachers op zijn hand. - Ron Heeren

Even verderop liep je in de Wispe Brouwerij zowaar oud-burgemeester van Weesp én jeneverstoker, Jean d’Arrest tegen het lijf. Samen met andere oud-inwoners was hij weer terug in Weesp om de bezoekers een geschiedenisles te geven over de oude binnenstad.


De bierbrouwers van Wispe en de spelers van Paleis Wesopa hebben vandaag een ware reis door de geschiedenis georganiseerd. - Ron Heeren


Oud-burgemeester Jean d’Arrest was vandaag ook in Weesp te vinden. - Lejla Hulsebos

Voor wie even moest bijkomen van de wandeltocht was er in Aetsveld een soeptruck te vinden. Onder het genot van een warm kopje koffie werden bezoekers getrakteerd op de vrolijke noten van het kwartet: Meisjes met de Wijsjes. Er werden nieuw versies van bekende Nederlandse nummers gezongen en dat viel goed in de smaak, naast de soep natuurlijk!


Bij de soeptruc in Aetsveld konden bezoekers even opwarmen. - Robin Voorhamm


De Meisjes met de Wijsjes zongen ondertussen nieuwe versies bekende Nederlandse nummers. - Robin Voorhamm

Voor de jongeren was er vandaag ook genoeg te doen. Op de Nijverheidslaan werd er een ‘rave’ georganiseerd. De stemming zat er goed in. Er stonden twee dj’s achter de draaitafel en de muziek stond, zoals het hoort, goed hard. Vlak voor het pand waar de rave werd gehouden stond een auto van Car Casting die door een graffiti artiest onder handen was genomen. Autoliefhebbers konden vandaag op de Nijverheidslaan hun ogen uitkijken. Car Casting Holland had speciaal voor Weesp Wijkt Uit vandaag de deuren geopend. Het stond vol met bijzondere auto’s.


Jongeren konden vandaag los gaan bij een rave. - Bjorn van der Neut


Een bus van Car Casting Holland is door een beroemde graffiti artiest onder handen genomen. - Bjorn van der Neut


De bijzonder autocollectie van Car Casting Holland kon vandaag door iedereen bewonderd worden. - Bjorn van der Neut

Voor wie nog even door wilt gaan is er in de City of Wesopa tot 19:00 uur vanavond een feestje. Hier wordt geproost op “Weesp anno 2022” en wordt de winnaar van de volle stempelkaart bekend gemaakt.

Niet Schieten! in Aetsveld

De Weesper cabaretgroep Niet Schieten! treedt vandaag een aantal keren op in het kader van Weesp Wijkt uit. Dat gebeurt bij de sporthal in Aetsveld, waar Arend Edel, Erik Jobben en Maarten Hennis laten zien waarom ze het al jaren volhouden in de wereld van de lach. Foto: Robin Voorhamm

Livestream van Weesp Wijkt Uit

Op Youtube kun je Weesp Wijkt uit Live volgen vanuit een opgebouwde studio in Weespersluis.


Felbegeerde mok

Iedereen die bij een van de drie ontbijtsessies in de Grote Kerk was, heeft ‘m of mocht ‘m althans meenemen: de mok van de stad Weesp. Het is het ultieme aandenken aan de Weesper Week en natuurlijk aan de zelfstandige stad Weesp. Over 30 jaar is het een collectors item én het bewijs dat je erbij was..


Open theater

Deze zondag is wat betreft het aantal activiteiten de volste dag. Natuurlijk is er Weesp Wijkt Uit (gisteren hebben we er uitgebreid over geschreven en wanneer u nog vagen heeft, verwijzen we naar destadweesp.nl voor alle informatie die u nog mist. En kijkt u ook nog even naar het bericht hieronder), maar het open theater in de City of Wesopa mag er ook zijn. Vanaf 10 uur ben je van harte welkom en treden Dijkstra&Dijkstra op. Op verschillende plekken in het gebouw klinken hun swingende gitaren en prettige stemmen. Om 10, 11 en 12 uur kun je genieten van een kort optreden van Pieter Jouke. Van 10 tot 19 uur is het gezellig in de City.

Complete tour volgeboekt

Weesp Wijkt Uit was op voorhand al een succes, maar nu weten we het zeker: dis is het spektakelstuk van de Weesper Week. Iedereen heeft het erover dat ie een gezellig ommetje gaat maken. Helaas brengt het succes ook met zich mee dat mensen teleurgesteld moeten worden. De complete tour is namelijk volgeboekt. Maar gelukkig zijn er drie alternatieven, die te vinden zijn op de stadweesp.nl.  

Muzikaal spreekuur

De Gooische muziekschool is er om mensen aan te zetten om een instrument te leren spelen. Heel veel personen willen dat, maar wat past nou eigenlijk bij je? Welnu, daar is het muzikale spreekuur voor dat vandaag wordt gehouden in Fort Ossenmarkt. Op welke leeftijd kan je starten? Welke lesvormen zijn mogelijk? Hoe kom ik aan een instrument? Op welke locaties wordt er les gegeven?
Het muzikaal spreekuur is van 10 tot 12 uur. Tussen 12 en 15 uur kun je vervolgens kennismaken met een aantal instrumenten, te weten cello, drum, gitaar, klarinet, piano, saxofoon, trompet.

Soeptruck in Keulsevaartstraat en Aetsveld

Niet iedereen is in de gelegenheid om deel te nemen aan de activiteiten. De Rotary Club Weesp heeft daarom werkt gemaakt van Weespersoep. Vandaag wordt in de Keulsevaarstraat en in Aetsveld tussen 12.30 en 14.30 uur een kommetje soep geserveerd vanuit een soeptruck. Die is niet te missen, want het is een bus vol graffiti. En er is muziek bij bovendien. Tijdens het uitserveren zullen de Meisjes met de Wijsjes diverse nummers ten gehore brengen. 

Meer foto’s van de Weesper Week staan op https://www.weespfoto.nl

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant