Afbeelding
Audio

Lars Boom sleept Jaap voor de rechter en haalt Harmsen uit de kast

Algemeen

WEESP - Jaap wordt voor het gerecht gesleept, Nel is verliefd op de yogaleraar en meneer Harmsen komt uit de kast. Weesper Lars Boom heeft zich heerlijk kunnen uitleven op het scenario van de bioscoopfilm 'Toen was geluk heel gewoon'. 

De film met onder anderen Gerard Cox, Joke Bruijs en Sjoerd Pleijsier gaat deze week in première. Het verhaal begint waar de TV-serie ophield: in 1974.

Lars Boom: "Dat was het jaar van de verloren WK-finale tegen Duitsland. Dat paste bij een ander beeld dan ik in mijn hoofd had: een TV-toestel dat uit het raam gegooid wordt en dan bijvoorbeeld op een hondje terechtkomt. Daar begint het verhaal dan ook mee."

Boom is blij dat hij volledig de vrije hand kreeg bij het maken van het scenario. Met het resultaat is hij erg content. "Het is een hele leuke film geworden", zo zei hij op Radio Weesp. 

Michiel de Ruyter
Dit voorjaar beginnen de opnames van 'Michiel de Ruyter' en 'Apenstreken', twee films waar Lars Boom aan meeschreef. Eerder maakte de Weesper het scenario voor onder andere 'Penny's Shadow'. Een van zijn volgende klussen is het script voor de verfilming van de ramp met de Batavia. 

Beluister hier het interview met Lars Boom over 'Toen was geluk heel gewoon'.

   Beluister hier het fragment

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant