Afbeelding
Foto: Stichting Avond4daagse Weesp

De paden op, de lanen in: aan de slag voor de Avondvierdaagse Weesp

Algemeen

WEESP - De paden op, de lanen in: van maandag 22 mei tot en met donderdag 25 mei 2023 wordt de avondvierdaagse in Weesp weer gelopen. 

Een grote schare basisschoolleerlingen uit Weesp maakt er op de 5 of 10 kilometer weer een wandelfeest van. Met als traditionele afsluiter het defilé op de donderdagavond, waarbij er onder muzikale begeleiding van plaatselijke bands en fanfare vanaf de Fijnvandraatlaan, door het centrum, terug naar de sportvelden van FC Weesp wordt gelopen. “Onze eigen Via Gladiola”, zegt de organisatie, met een knipoog naar de Nijmeegse Vierdaagse.

Corona was 2 jaar lang een spelbreker voor de organisatie maar sinds vorig jaar is de draad weer opgepakt. De Stichting A4D heeft de uitvoering in handen en zet zich sinds 2018 in als overkoepelend orgaan tussen de verschillende scholen. 

Zoals ook voor andere organiserende comité’s in Weesp wordt ervaren: door onder andere de fusie met Amsterdam en aangescherpte landelijke wetgeving wordt het op touw zetten van een evenement inmiddels een hele uitdaging. Zo moeten er meer en beter opgeleide verkeersregelaars komen, is het aanvragen van vergunningen en subsidie duurder (om een beeld te geven: dit was voorheen € 100,00, nu € 2.000,00) , het proces is ingewikkelder geworden. Zoals elk jaar wordt ook nu weer met veel ijver naar voldoende sponsors gezocht. Ook blijft het volgens A4D altijd weer een uitdaging om voldoende vrijwilligers te vinden die zich in willen zetten, zowel in de organisatie als op de scholen.

Het uitzetten van de routes wordt, met de nieuwe wijk Weesperrijk die steeds verder uitbreidt wel weer uitdagend maar biedt ook nieuwe kansen. “Hoe mooi is het” aldus de organisatie, “om tijdens de wandeling nieuwe Weesper pareltjes te ontdekken”.

Denk je na dit bericht ook wat te willen betekenen voor de avondvierdaagse, meld je dan via de OR van de basisschool of via info@avond4daagseweesp.nl of op de website www.avond4daagseweesp.nl.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant