Peter Eijking en Gerard van Amstel
Peter Eijking en Gerard van Amstel

Erespeld voor Gerard van Amstel

Algemeen

WEESP - Tijdens een speciale muziekvoorstelling ter gelegenheid van zijn 40-jarig jubileum als dirigent, componist en arrangeur werd Gerard van Amstel vanmiddag verrast met een Weesper Erespeld. De Weesper musicus ontving het eerbetoon uit handen van de nieuwe wethouder Kunst en Cultuur Peter Eijking. 

Gerard van Amstel ontvangt de Erespeld als blijk van waardering voor de manier waarop hij zich al veertig jaar muzikaal in Weesp manifesteert. Op zijn 17de begon hij als dirigent van het Weesper jongerenkoor Revelation. Sindsdien heeft hij veel koren gedirigeerd, waaronder het Vocaal Ensemble Weesp in de tachtiger jaren. Hiermee introduceerde Van Amstel de Engelse Christmas Carols in Weesp. In 2006 richtte hij vocal group Firma Vocaal op, waarmee hij binnen en buiten Weesp veel succes boekt. Zij traden vanmiddag op tijdens de jubileumvoorstelling, net als zijn twee andere vocal groups Fier! en NOON. Van Amstel maakt zijn eigen arrangementen.

Als producer en componist schrijft hij veel kinderliedjes en afscheidsmusicals voor basisscholen. In Weesp maakte in 2005 zijn musical 'Weesp 650' over de geschiedenis van de stad veel indruk. Eerder imponeerde hij met de de musical 'Jozef'. Een nieuwe musical 'Ruth' is in de maak. Met zijn band Orphan-P geeft hij jaarlijks in de laatste dagen van het jaar concerten met top 2000-liedjes.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant