Afbeelding

Weesper Waterobjecten naar Ankeveen

Algemeen

WEESP - Een deel van de objecten in het water van de Oudegracht gaat volgende maand naar Ankeveen. De organisatie van Ankeveen Artistique wil de objecten graag lenen voor een eigen kunstmanifestatie. 

Het gaat om de waterobjecten van Ilona Woltring. De werken van de andere deelnemers gaan binnenkort terug naar de makers. 

De drijvende kunstwerken in de Oudegracht werden begin juni geplaatst als onderdeel van Weespers aan de Wand. Net als vorig jaar had Woltring Weespers opgeroepen ook iets te maken. 

Ankeveen Artistique vindt dit zo'n leuk initiatief dat de organisatie tien werken van de kunstenares wil lenen. Een deel van de werken ligt nu nog in de Oudegracht, aan andere wordt door Woltring nog gewerkt. 

De Weespse leent wel vaker werk uit. Ze hoopt dat haar grachtenkunst door het hele land navolging krijgt. "Leuk als er in andere gemeenten ook kunst op het water verschijnt. Dat hoeft echt niet per se mijn werk te zijn. Ik hoop juist dat steeds meer mensen dit soort objecten gaan maken."     

Ook de Weesper schrijver Nico van Wijk levert een bijdrage aan het kunstfestival in Ankeveen. Hij gaat een aantal gedichten voordragen. De organisatie heeft ook belangstelling voor een gedichtenroute, zoals Van Wijk afgelopen voorjaar in het centrum van Weesp had opgezet. Of dat doorgaat, is nog niet duidelijk.  

Ankeveen Artistique wordt zaterdag 20 september gehouden langs het water van de ijsbaan. Tientallen kunstenaars tonen hun werk en er zijn demonstraties, workshops, optredens en kinderactiviteiten. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant