Hawre Rahimi is een hulpactie gestart
Hawre Rahimi is een hulpactie gestart
Audio

Raadslid Rahimi start actie voor Yezidische Koerden

Algemeen

Weesp – Hij is gevlucht uit Irak. WSP-Raadslid Hawre Rahimi kan daarom niet zwijgend toekijken bij het leed van honderdduizenden mensen die nu op de vlucht zijn voor het geweld van ISIS. Rahimi is een hulpactie op Facebook gestart.

'Help Yezidische Koerden' krijgt de actie als naam mee, maar de Weesper wil veel meer mensen dan alleen Yezidische Koerden helpen in het rampgebied: "Of mensen nu Yezidi zijn, christelijk, joods, moslim, Arabisch of atheïst, wat maakt het uit? Als je gevlucht bent omdat anderen je willen vermoorden en onrecht aandoen, heb je hulp nodig, ongeacht je achtergrond. Met deze hulpactie kan ik die hulp bieden."

Zelf een gevluchte Koerd in de tijd van de Irak-Iranoorlog weet Hawre Rahimi wat het betekent om ontheemd te zijn. Om je weken in de bergen te moeten verschuilen en je eten bij elkaar te scharrelen. Met angst als eeuwige metgezel, niet wetend wat je aantreft als je weer terugkeert naar je huis. 

Het is aan het doortastende optreden van zijn vader te danken dat het gezin een chemische gifgasaanval van Sadam Hoessein op Sardasht in 1987 overleefde en dat na hun vlucht Rahimi de kans kreeg om zich te ontwikkelen.

Betrokken
Nu is hij in Weesp met zijn bedrijf Cynax een succesvolle ondernemer en sinds kort gemeenteraadslid voor de WSP. Een betrokken mens.

Rahimi: "Met mijn netwerk in Nederland en mijn familiebanden in Koerdistan heb ik zo veel mogelijkheden om te helpen en iets voor de mensen te kunnen betekenen, daar mag ik niet aan voorbij gaan. Wie mij wil helpen de vluchtelingen te helpen kan terecht op www.facebook.com/helpyezidikoerden; alle hulp is welkom."

Lees hier het hele interview met Rahimi in het WeesperNieuws

Beluister hier Rahimi op Radio Weesp:

   Beluister hier het fragment


Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant