Afbeelding

Onderzoek naar school speciaal onderwijs

Algemeen

WEESP – Weesp krijgt mogelijk een school voor speciaal basisonderwijs. De gemeente en het Samenwerkingsverband Passend Onderwijs zijn aan het kijken of het mogelijk is. Dat meldt het WeesperNieuws deze week. 

Het onderzoek is al een tijdje aan de gang. Volgens wethouder Peter Eijking moet over niet al te lange tijd duidelijk worden wat de mogelijkheden zijn en op welke termijn die zouden kunnen worden uitgevoerd.

Zo'n zestig kinderen uit Weesp maken gebruik van speciaal onderwijs. Zij kunnen om verschillende redenen niet meekomen in het reguliere onderwijs, bijvoorbeeld vanwege een beperking, omdat ze niet goed kunnen leren of omdat ze gedragsproblemen hebben.

Deze kinderen moeten nu nog naar scholen in de omgeving. Zo wordt er veel uitgeweken naar speciale scholen in Hilversum en Bussum. Daar komen zij met behulp van gemeentelijk leerlingenvervoer. Dat kan bestaan uit een abonnement voor het openbaar vervoer, maar er worden ook wel busjes en taxi's ingezet.

Als deze kinderen in de toekomst gewoon in Weesp naar school kunnen gaan, is dat niet alleen prettig voor de kinderen en hun ouders, maar het levert de gemeente Weesp ook een aanzienlijke besparing op het schoolvervoer op.

Eind september moet bekend zijn of er in Weesp speciaal basisonderwijs kan komen, zo laat wethouder Eijking weten.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant