Afbeelding
Update

Weer een beroving

Algemeen

WEESP - Weer heeft er een beroving op straat plaatsgevonden in Weesp. De beroving werd verijdeld door een omstander. Dit keer was het raak op de Korte Stammerdijk.

Daar werd een 14-jarige jongen rond 08.30 uur belaagd door twee negroïde jongens. Die bedreigden het slachtoffer ter hoogte van de hondenuitlaatplaats. Een passant greep in en de twee daders gingen er vandoor in de richting van het Casparus College, aldus de politie. 

Het signalement van de daders: het gaat om twee negroïde jongens. Allebei rond 1.75 meter lang. De een droeg een blauwe jas met een zwarte bril en muts. De bril had een opvallend zwart montuur. Ook had hij een Albert Heijn-tas bij zich. De andere jongen was ook in het zwart gekleed.

Tweede beroving
Gisterochtend was er ook een beroving: toen werd een scholier aan de Amstellandlaan slachtoffer. Het is onduidelijk of de twee zaken met elkaar te maken hebben: de signalementen van de daders zijn anders.

Meerdere reacties
De politie heeft na de beroving een Burgernetactie opgestart in Weesp. Dat leverde een aantal reacties op, maar de gezochte jongens zijn nog niet gevonden. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant