Afbeelding

Provincie: Weesp en Wijdemeren moeten fuseren

Algemeen

WEESP - Als het aan de provincie Noord-Holland ligt, fuseren Weesp en Wijdemeren op termijn. Dat is tenminste voorlopig het advies van Gedeputeerde Staten aan het ministerie van Binnenlandse Zaken.

De afgelopen maanden is er gewerkt aan het advies voor de bestuurlijke oekomst van de regio Gooi & Vechtstreek. Daarin staat dat de provincie op 'middellange termijn' een fusie tussen Weesp en Wijdemeren wenst. Op 'korte termijn' wordt geadviseerd dat Weesp, Wijdemeren en Stichtse Vecht de reeds bestaande samenwerking doorzetten.

Hilversum
Hilversum kan zich mogelijk aansluiten bij een fusie van Weesp en Wijdemeren, maar dan moet Hilversum wel investeren in een gelijkwaardige samenwerking met de gemeenten en de rol van centrumgemeente ten volle innemen.

Steun
Het advies kan worden gezien als een steun in de rug van de gemeenteraad van Weesp. Die gaf eerder al aan niet op korte termijn te willen fuseren met Wijdemeren en Hilversum. Dat wil Wijdemeren graag. De provincie ziet dat niet snel gebeuren en wil graag dat de samenwerking met de Vechtgemeenten wordt doorgezet. 

Concept
Het is nog een conceptadvies van de provincie Noord-Holland. De komende maanden kunnen de gemeenten hun mening geven. Begin volgend jaar wordt het naar Den Haag gestuurd.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant