Afbeelding

Wijdemeren neigt naar Hilversum

Politiek

WEESP - Een meerderheid in de gemeenteraad van Wijdemeren vindt een snelle fusie met Weesp en Hilversum een goed idee. Het einde van de samenwerking tussen de Vechtgemeenten is daarmee in zicht

Dat bleek woensdagavond tijdens de raadsvergadering over het onderwerp. Een meerderheid van de Wijdemerense raad ziet het plan van het college van B en W wel zitten. Alleen D66 en Dorpsbelangen staan nog achter de samenwerking met Weesp en Stichtse Vecht.

Wijdemeren hakt donderdagavond de knoop definitief door, maar het moet gek lopen willen de partijen anders over de kwestie gaan denken.

De beslissing betekent dat Wijdemeren meer met Hilversum wil gaan doen. De samenwerking met Weesp en Stichtse Vecht wordt niet verder uitgebouwd. In 2019 of 2020 wil Wijdemeren een fusie met Weesp en Hilversum: een eerste stap naar een grote Gooistad.

Weesp lijkt het absoluut niet eens met dit idee. Burgemeester Bas Jan van Bochove heeft de fractievoorzitters van de gemeenteraad gevraagd bij elkaar te komen om voor het einde van de maand hier een standpunt over te vormen. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant