Afbeelding

Ontstemd over fusiestandpunt Wijdemeren

Politiek

WEESP - Het is ergerlijk dat het college van B en W van Wijdemeren zich uitlaat over de toekomst van Weesp zonder met Weesp te overleggen, zo schriijft gemeentesecretaris Daan van der Spek in een reactie aan alle gemeentemedewerkers.

Maandag werd bekend dat Wijdemeren snel wil fuseren met Weesp en Hilversum. Een eerste aanzet voor een groot Gooistad. Weesp was niet op de hoogte. 

Van der Spek heeft dinsdag een uitgebreide reactie aan de medewerkers van de gemeente Weesp gestuurd. Daarin noemt hij het fusiestandpunt ergerlijk. "Weesp is een zelfstandige gemeente en heel goed in staat om zelf keuzes te maken voor wat betreft de toekomst en het selecteren van eventuele fusiepartners of samenwerkingsgemeenten", aldus Van der Spek.

Op korte termijn gaan de colleges van Weesp, Wijdemeren en Stichtse Vecht om tafel om te kijken of de samenwerking tussen de Vechtgemeenten uitgebreid kan worden. 

Weesp gelooft nog steeds in de samenwerking tussen de Vechtgemeenten en heeft dat onlangs ook laten weten in een pittige brief naar de provincie Noord-Holland. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant