Afbeelding

Burgemeester pleit voor veilige jaarwisseling

Algemeen

WEESP - Al eerder drukte hij de Weesper kinderen op het hart veilig om te gaan met vuurwerk, maar nu doet burgemeester Van Bochove diezelfde oproep aan volwassen Weespers.  

Vuurwerk kan de laatste drie dagen van het jaar worden gekocht - in Weesp bij de tijdelijke vuurwerkwinkel van Enorm Van Amsterdam aan de Hoogstraat. Afsteken mag sinds dit jaar alleen op oudejaarsavond vanaf 18.00 uur tot 2.00 uur 's nachts, zo benadrukt de gemeente.  

Om de kans op lichamelijk letsel en materiële schade te voorkomen raadt Van Bochove iedereen aan om de veiligheidsvoorschriften in acht te nemen. Gevaar schuilt in de handel, het bezit en het afsteken van illegaal vuurwerk. Dit vuurwerk is niet getest en heeft geen veiligheidsvoorschriften voor de gebruiker. Het afsteken ervan kan grote gevolgen hebben, zoals blijvend letsel of erger. Zwaar vuurwerk kan tevens brand of andere materiële schade veroorzaken, wat de samenleving veel geld kost.

Vorige maand woonde Van Bochove een speciale les bij op de Jozefschool. Gastdocenten van de brandweer vertelden de kinderen over de gevaren van vuurwerk en lieten zien hoe het veilig kan. Van Bochove zei toen tegen de klas: "Ik hoop jullie allemaal in het nieuwe jaar weer gezond te zien, met alle ogen en vingers nog heel. Dat kan alleen als we het samen veilig doen." 

De gemeente roept Weespers op alert te zijn op illegaal vuurwerk en vermoedens van handel en opslag door te geven aan de politie: 0900-8844. Ondernemers wordt gevraagd brandbare materialen in de buurt van hun winkel- en bedrijfspanden op te ruimen om het risico op brand te verkleinen. Verder geeft de gemeente het dringende advies om geen vuurwerk in de buurt van de molens, gebouwen met rieten daken en de fietstunnel naar Aetsveld af te steken.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant