Cabaretier Pieter Derks in het Theaterpand Weesp
Cabaretier Pieter Derks in het Theaterpand Weesp
Audio

Sara Kroos: 'Kleine theaters zijn absoluut noodzakelijk'

Algemeen

WEESP - De komst van het Theaterpand is niet alleen leuk, maar ook belangrijk voor het theatervak. Dat zegt Sara Kroos, initiatiefneemster van het vorig jaar geopende 'huiskamertheater' aan de Herengracht in Weesp.

"Theatertjes waar je kunt try-outen zijn er steeds minder doordat subsidies wegvallen. De schouwburgen programmeren jong talent steeds minder, omdat ze uit veiligheid liever commerciële successen boeken. Daarom is het absoluut noodzakelijk dat dit soort kleine theatertjes er is, juist voor nieuw talent, maar ook voor gevestigd talent, om te kunnen uitproberen. Je kunt hier leren spelen, uitproberen, klooien. Dat is waar we voor willen staan."

Sara Kroos en Daniëlle Meyer zijn vandaag door het WeesperNieuws uitgeroepen tot Weespers van het Jaar vanwege hun theaterschool Zone 1380 en het daaraan verbonden Theaterpand Weesp.

In Theaterpand Weesp passen hooguit 75 stoelen. Het publiek zit dicht op de voorstelling. Volgens Sara Kroos vinden bekende artiesten als Karin Bloemen en Hans Klok het heerlijk ook weer eens zo'n intieme voorstelling te geven. Beiden traden afgelopen jaar op in het Theaterpand.

Sara wil het komende jaar de programmering van haar theater verder uitbreiden.

Sara Kroos over de noodzaak van Theaterpand Weesp

  Sara Kroos over de noodzaak van Theaterpand Weesp


In het WeesperNieuws van vandaag vertelt Sara Kroos meer over haar huiskamertheater.

Lees verder in de digitale editie

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant