Hier wordt straks het zand gelost
Hier wordt straks het zand gelost

Tientallen bomen om voor zanddepot

Algemeen

WEESP - Het zand dat nodig is om de nieuwbouwwijk Bloemendalerpolder te bouwen, komt straks per schip over het Amsterdam-Rijnkanaal aan. Een speciaal depot op bedrijventerrein Noord wordt aangelegd.

Bij de rioolwaterzuivering van Waternet aan de Zuiderzeelaan moeten bijna 70 bomen wijken voor de aanleg van het zanddepot. Daar kunnen straks de schepen met zand worden gelost en daarvandaan wordt het zand over het bedrijventerrein naar de polder gebracht.

Bomen
"Er worden een loswal en een tijdelijke bouwweg aangelegd. Het zand wordt via een trechter in de vrachtwagens geladen. Deze rijden via de Zuiderzeelaan, de Bloemendalerweg, een stukje Hogeweyselaan en de Leeuwenveldseweg naar de Bloemendalerpolder. Zij gaan de polder in via het stukje bouwweg dat er al ligt, een eindje ten westen van waar nu gebouwd wordt aan Leeuwenveld 3", aldus een gemeentewoordvoerder.

Scholieren
Speciale aandacht is er voor de oversteekplaats aan de Hogeweyselaan die veel gebruikt wordt door scholieren uit Diemen en Amsterdam die in Weesp naar school gaan. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant