Afbeelding

Vragen over onduidelijke cijfers bezuinigingen

Algemeen

WEESP - Veel vragen in de politiek over de bezuinigingsvoorstellen die voor volgend jaar voorliggen en de onderliggende cijfers. De commissie Algemene Zaken boog zich gisteravond voor het eerst over de begroting van 2016.

Lees hier over alle bezuinigingen die zijn voorgesteld voor de begroting van Weesp. 

Een paar disicussiepunten:

Schapen
Er was veel discussie over de besparing door schapen op de schans. De 70.000 euro voorgestelde bezuiniging is gebaseerd op de oude plannen van het vorige college en dus achterhaald.

Bloemen
De bloemdecoraties in de stad kosten 28.000 euro, en dat is dus niet 50.000 euro zoals eerder voorgespiegeld.

Leidingbelasting
VVD en CDA zijn bezorgd over het plan voor leidingbelasting. Als de Hoge Raad het straks misschien verbiedt is er een enorm gat in de begroting. Verantwoordelijk wethouder Joop Overmars gaf aan dat hij op dit punt optimistisch is. De Hoge Raad heeft nog maar één uitspraak gedaan en die situatie is anders dan in Weesp. 

Sociaal domein
PvdA (Kitty Jong) maakt zich zorgen over wat er gebeurt als het budget voor diverse sociale voorzieningen op is voor het eind van het jaar. De mensen hebben toch zorg nodig. In het algemeen is er grote onzekerheid over wat het sociaal domein nu daadwerkelijk gaat kosten. Niemand lijkt het exact te weten.

Markt
WSP (Hawre Rahimi) en VVD (Niki Laan) vroegen zich af waarom de markt niet kostendekkend is. Daar gaat Overmars naar kijken.

Besparing
De samenwerking met Stichtse Vecht en Wijdemeren op het gebied van belastinginning zou een besparing opleveren. Op vragen van Marten Snijder (VVD) bleek dat die besparing niet in de begroting is opgenomen.

Volgende week donderdag beslist de gemeenteraad definitief over de begroting van volgend jaar. 
 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant