Marjan van der Meer levert fiets af bij Syrisch meisje.
Marjan van der Meer levert fiets af bij Syrisch meisje.

Weesp in actie voor vluchtelingen op volle toeren

Algemeen

WEESP - Na het succes van Weesp in actie voor vluchtelingen in oktober, waarbij 14.000 euro werd opgehaald, is initiatiefneemster Marjan van der Meer niet stil blijven zitten: via Facebook werft zij nog steeds spullen en donaties en brengt die persoonlijk naar de opvanglocaties in de buurt.

Zo kon Marjan zaterdag een Syrisch meisje blij maken met een fiets. Het meisje woont sinds kort op IJburg en moet om op school te komen een flink eind fietsen. Marjan: "Het is natuurlijk fantastisch dat deze mensen een plek hebben om te wonen, maar verder hebben ze niets. In het geval van dit meisje was een fiets noodzakelijk. We gaan nu op zoek naar een fiets voor haar broer. Maar ook kinderen die nog in de opvanglocaties verblijven hebben niets: geweldig dat ze naar school mogen, maar een broodtrommeltje en schrijfgerei heb je dan ook nodig."

Facebook
Wekelijks bezoekt Marjan de opvanglocatie aan de Marnixstraat waar ze van de medewerkers hoort waar op dit moment de meeste behoefte aan is. Dat benoemt ze vervolgens op www.facebook.com/weespinactie. "We werken nauw samen met de andere opvanglocaties in en rond Amsterdam. Je kunt er zeker van zijn dat je donatie of gift goed terechtkomt."

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant