Afbeelding

Geen Koningsdag voor Weesp: Oranjevereniging geeft het op

Algemeen

WEESP - Geen Koningsdag voor Weesp dit jaar. Oranjevereniging Weesp heeft onvoldoende mensen en middelen om een feest op poten te zetten.

Dat de Oranjevereniging in zwaar weer verkeert, was bekend. Annelies Westra trok vaker aan de bel. Het bestuur is incompleet en ook aan vrijwilligers is een gebrek.

Westra heeft nog geprobeerd, mede samen met Weesp Marketing, om nieuwe mensen aan te trekken. Hier kwam nauwelijks respons op: "Dan is de conclusie dat er blijkbaar onvoldoende draagvlak voor dit feest is."

Onvoorstelbaar
"Eigenlijk is het onvoorstelbaar dat Weesp dit jaar geen Koningsdag viert. Het is toch een volksfeest bij uitstek", reageert Westra. "Maar ik kan niet in mijn eentje een feest voor heel Weesp organiseren. Ik ben ook nog mantelzorger. Ik had op meer hulp vanuit de samenleving gerekend; het lijkt er echter op dat men alleen de lusten wil delen en niet de lasten."

Wakker
Ze hoopt dat haar beslissing de mensen wakker schudt. "De noodklok luiden wordt blijkbaar niet serieus genomen. Ik vind het erg dat er dit jaar geen feest is, maar misschien heeft het wel tot gevolg dat mensen nu inzien dat het menens is en dat we in 2017 wel weer Koningsdag kunnen vieren."

Aderlating
Oud-voorzitter Hans Burggraaff betwijfelt dat. "Ik vrees dat een jaar overslaan leidt tot het einde van het Oranjefeest in Weesp." De huisarts zou dat zeer betreuren: "Sterker nog, ik vind het een aderlating voor Weesp." Hij heeft wel begrip voor de beslissing van Westra: "Het is een enorme klus. Als je er zo ongeveer alleen voor staat, is het niet te doen - dat snap ik." Hij had gehoopt op meer initiatief vanuit het stadsbestuur: "Koningsdag is één grote promotie voor Weesp. Als de Oranjevereniging dan aangeeft dat het niet meer gaat lukken dan moet je dat niet ter kennisgeving aannemen. Dan moet je de helpende hand bieden, in het belang van Weesp."

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant