Afbeelding

Weesp heeft er een schrijver bij

Algemeen

WEESP – Hij wordt door zijn uitgever nu al geplaatst in het rijtje van gevierde psychologische schrijvers als Jaap Robben en Gerbrand Bakker en toch is het pas zijn eerste boek: Weesper Matthijs Eijgelshoven debuteert met zijn literaire roman 'Retour Calypso' bij uitgeverij Ambo|Anthos. De presentatie vindt plaats op 1 juni om 17.00 uur in De Weesper Boekhandel.

Schrijven doet de Weesper al zijn leven lang. Hij weet niet beter dan dat wat hij meemaakt hij graag op papier deelt en op zijn achtste was de juf op school al onder de indruk van zijn opstellen en fantasieverhalen. Zijn brood verdient hij als projectmanager taalbeleid op de Hogeschool van Amsterdam, na eerder docent Engels en Nederlands te zijn geweest. Schrijven is de rode draad in zijn leven. Eijgelshoven lacht: "Op de middelbare school verkocht ik zelfs mijn eigen stripverhalen als bijverdienste en maakte ik furore met een verhaal in de schoolkrant. Ik zocht in mijn verhalen graag de grenzen op en dat vonden mensen leuk. Maar ik heb nooit gedacht serieus schrijver te worden. Nu weet ik dat wel en dat mijn werk omarmd wordt door een uitgeverij als Ambo¦Anthos maakt me trots."

Waar gaat Retour Calypso over?
"Over een jonge vrouw Suzy die terugkeert naar Gozo, het eiland waar ze opgroeide, om haar zieke vader te verzorgen. Ze heeft er weinig zin in, maar gaat toch en wordt overrompeld door haar verleden waarin zij veel verliezen heeft gekend. Terwijl haar vader verder aftakelt, ontdekt zij dat haar geest met een bepaalde manier met herinneringen omgaat: wil ze alle gedachten wel toelaten? Als lezer zit je de vijf dagen van haar bezoek aan Gozo voortdurend in haar hoofd en maak je haar proces van binnenuit mee."

Lees verder in de digitale editie

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant