Afbeelding

Weesp moet 3,8 miljoen uit reserve halen

Algemeen

WEESP - De gemeente Weesp teert 3,8 miljoen euro in op de eigen reserve door grote tegenvallers vorig jaar. Die reserve heeft inmiddels het niveau bereikt dat het niet veel lager kan.

Dat maakte wethouder Joop Overmars van Financiën vandaag bekend. Het gekke is dat Weesp het geld niet verliest op de huidige bedrijfsvoering die redelijk op orde is, maar grotendeels door verkeerde beslissingen uit het verleden.

Papelaan
Zo moet de gemeente in de boeken een miljoen euro afboeken op de grond aan de Papelaan na alle bouwprojecten. De grond is nu eindelijk verkocht voor de bouw van de Weesper Zes Straatjes, maar voor een miljoen euro minder dan waar rekening mee was gehouden.

Nijverheidslaan
Ook moest de waarde van de twee bedrijfspanden van de gemeente aan de Nijverheidslaan opnieuw bekeken worden. Die zijn bijna 800.000 euro minder waard dan gedacht. 

Bloemendalerpolder
Verder zijn er kosten van ruim een miljoen euro in de Bloemendalerpolder, valt de uitkering van het Rijk tegen en zijn er kosten voor het sportcomplex aan de Papelaan. 

Reserve
Dat maakt het tekort over 2015 3.879.000 euro, een enorm bedrag dat uit de algemene reserve wordt gehaald. Die daalt naar ruim 9 miljoen euro. En dat is wel het minimum.

Dieptepunt
Toch is wethouder Joop Overmars ook positief. Zonder deze eenmalige tegenvallers hield de gemeente 319.000 euro over. Ook zegt hij dat er nu geen problemen meer uit het verleden spelen. Hij noemt 2015 daarom een 'financieel dieptepunt': het kan nu alleen maar beter gaan. 


Wethouder Joop Overmars legt het uit op Radio Weesp. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant