Politiek luistert naar suggesties van bewoners
Politiek luistert naar suggesties van bewoners

Vraag om meer variatie overheerst discussie Woonvisie

Algemeen

WEESP - In een volle raadszaal waarin de gemeenteraadsleden woensdagavond vroegen om input van Weespers over de Woonvisie 2016 overheerste het woord variatie: variatie in samenstelling van woonwijken, gevarieerd aanbod voor ouderen en variatie in woningen in de Bloemendalerpolder. En waar blijven de jongeren? Er valt nog genoeg te onderzoeken voor de betrokken partijen. Eind juni neemt de gemeenteraad een besluit.

Weinig 'loslopende' Weespers
De meeste aanwezigen op het Politieke Plein waren betrokken bij een achterban, zo leerde het inventarisatierondje van de gespreksleider: gemeenteraadsleden, GEM Bloemendalerpolder, huurdersverenigingen, Vivium en Woongroep Weesp. Slechts zes 'loslopende' Weespers kwamen namens zichzelf. Met de uitkomst van de opmerkingen wil de gemeenteraadsleden beter beslagen ten ijs komen tijdens de bespreking van de concept Woonvisie in de commissie en later in de gemeenteraad. 

Senioren
Vooral wat betreft de woontoekomst van senioren sloeg de woonvisie de plank mis, vonden veel aanwezigen. Er zou meer gezocht moeten worden naar variatie in woonvormen voor deze groep. Zo gaan er geluiden op voor wensen voor woongroepen, in de vorm van een Wintertuin 2.0. Maar ook voor doorstromen van ouderen naar gelijkvloerse woningen of aanpassingen in hun huis. Jongeren waren de grote afwezigen op deze avond. Wethouder Eijking wil proberen op een andere manier met deze groep in gesprek te komen.

Op 21 juni bespreekt de raadscommissie de concept Woonvisie 2016. In de raadsvergadering van 30 juni neemt de raad een besluit. Leidend is de per 1 juli 2016 veranderde Woonwet die gemeenten verplicht om samen met woningbouwcorporaties en huurdersverenigingen een woonvisie vast te stellen.

Wethouder Eijking legt het doel van de avond uit

Woongroep Weesp laat zich horen

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant