Afbeelding

Weesp wil nu al morrelen aan polderafspraken

Algemeen

WEESP - De inkt van het besluit over de bebouwing van de Bloemendalerpolder is nog amper droog, of Weesp wil al aan de afspraken morrelen. Er moeten meer huizen in de wijk Weespersluis komen.

Dat vertelde wethouder Peter Eijking al tijdens de gemeenteraadsvergadering waarin groen licht voor de bebouwing werd gegeven.

Onlangs namen WSP, GroenLinks en PvdA de nieuwe woonvisie aan waarin de ambitie staat dat er 400 nieuwe sociale huur/koopwoningen moeten komen, het liefst in de Bloemendalerpolder.

2750
Jarenlang is er gesproken over 2750 huizen in het midden-, tot dure segment tussen Weesp en Muiden, en zo staat het ook in de afspraken met de projectontwikkelaars. Wethouder Peter Eijking wil nu gaan kijken of sommige van die afspraken opengebroken kunnen worden om extra huizen toe te voegen. Hij vertelde daarbij te denken aan verdichting van de huidige bouwzones of het meer in de hoogte bouwen.

Ontwikkelaars
De ontwikkelaars van Weespersluis laten weten het initiatief van de gemeente tegemoet te zien. 

Onverstandig
Oppositiepartijen CDA, D66, VVD en DSB vinden het morren aan de afspraken overigens hoogst onverstandig, zo bleek tijdens de raadsvergadering. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant