In de krullers voor extra mooi haar.
In de krullers voor extra mooi haar. Foto: Pixabay

Hondenhotel: 'Als er eentje begon te blaffen, deed de rest vrolijk mee'

B2b

WEESP Hotelier Peter Jansen moet er nog van bijkomen. Afgelopen weekend zat zijn hotel aan de Herengracht vol met honden. Dat had te maken met World Dog Show in de Amsterdamse RAI. 

Sommige gasten kwamen met wel vijf tot tien honden aanzetten, vertelt Jansen nog steeds een beetje beduusd. "Van kleine teckeltjes tot enorme Berner Sennenhonden. De meesten gasten hadden vooraf wel gevraagd of honden welkom zijn in ons hotel, maar ze hadden er niet bij gezegd dat ze een hele roedel meenamen." 

In totaal zaten er meer dan honderd honden in hotel. "Nooit meer!", zegt de Weesper stellig. "Als er eentje begon te blaffen, gingen de anderen vrolijk meedoen. De haren zaten overal, sommige gasten lieten hun viervoeters zelfs op onze bedden slapen. Het hele hotel rook naar hond", schetst de Weesper zijn bijzondere weekend. Maandag hadden Jansen en zijn team de handen vol aan het weer schoon en fris krijgen van het hotel. 

Goed nieuws voor de Weesper: volgend jaar is China het gastland voor de World Dog Show. Met de gasten die andere grote Amsterdamse evenementen hem opleveren, is Jansen trouwens wél heel blij. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant