De stoelen in City of Wesopa zijn aan vervanging toe.
De stoelen in City of Wesopa zijn aan vervanging toe. Foto: Anneke Kroonenberg

Theater City of Wesopa zoekt donateurs

Bedrijven

WEESP - Bezoekers van Theater City of Wesopa kunnen uitkijken naar meer zitcomfort. Het theater heeft aangekondigd dat het tijd is voor een nieuwe tribune. De huidige zitplaatsen, die al meer dan 30 jaar dienst doen, voldoen niet meer aan de hedendaagse eisen van comfort en veiligheid.

Hoewel het theater door de jaren heen heeft gespaard voor de vervanging, is er nog een tekort van 30.000 euro om het project te voltooien. Het theater roept daarom de hulp in van de gemeenschap, van zowel particulieren als bedrijven, om bij te dragen aan de financiering van de nieuwe tribune. “In theater City of Wesopa kun je prachtige voorstellingen, festivals, films en concerten zien. Maar als bezoeker moet je daar best hard voor werken, omdat de stoelen niet zo comfortabel zijn.” 

Ondernemers die overwegen te sponsoren of te doneren hebben fiscale voordelen door de culturele ANBI-status van het theater. Dit betekent dat donaties aftrekbaar zijn van de belasting, wat een extra stimulans kan zijn voor ondernemers en bedrijven om het initiatief te ondersteunen. Theater City of Wesopa roept iedereen op om te doneren. “Met een nieuwe tribune kunnen we weer dertig jaar vooruit!”

Als dank voor de steun ontvangen donateurs een tegenprestatie, waaronder originele stoelen van de oude tribune en de kans op een ‘golden ticket’ voor gratis filmbezoek gedurende een jaar. Alle details over hoe bij te dragen en de beschikbare beloningen zijn te vinden op het crowdfundingplatform Voor de Kunst

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant